dinsdag 21 december 2010

Nijesyl Sloten schaatsetappe 11st route

Deelnemers: Jouke Hoekstra 18, vader Rein Hoekstra 52 en Y.Jacob Brandsma 52 bij de start vlnr








Aan de start bij Nijesyl dd 21-12-2010 om 9.15u de ijsdikte meet hier 8,9cm. Prima ijs. Een dun laagje sneeuwvlokken deert niet. Een bevroren windgat zuidelijk in de Wijde Wijmerts bij afslag Wijnsloot meet 4,8cm. Dit ijs van twee nachten is o.i. wel begaanbaar zolang het onder nul blijft. Plaatselijk vroor het 8 graden vanochtend.
In Woudsend noteren wij een ijsdikte van 4,8cm bij de houtzaagmolen. Wat mee viel is dat wij wel onder de brug konden doorschaatsen al was het langs een bevroren eendenwak. De brug Osingahuizen was ook goed onder door te schaatsen, wel met aardig gekraak.
Op het Slotermeer bij boei SL7 meten wij 14,4cm. Met gemak schaatsen wij langs de vaargeul. De monding naar de Slotervaart is even puzzelen om zwakke plekken te ontwijken.
Bij de molen te Sloten meten wij 8,2cm. Aankomsttijd Sloten 10.45u. Dit schaatstochtje duurde 1,5uur. De ijsomstandigheden vielen enorm mee. De conclusie is dat twee nacht ijs globaal 4,8cm meet in het rayon wat bij matige vorst begaanbaar is. Let op: hogere temperaturen kunnen het ijs volstrekt onbetrouwbaar maken plotseling. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen in acht, bijv een ijsanker met drijver. Zo kunt u van onder het ijs terugzwemmen naar het wak en kunnen redders u localiseren.

1 opmerking:

  1. wat goed!

    Ik heb jullie centimeters ingevuld op www.ijsdikte.eu. Check anders of het inderdaad beetje klopt!
    Ben benieuwd naar updates!

    Keida

    BeantwoordenVerwijderen